Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. +30 210 3211388

   

Πιθανη αναβαθμιση της Ελλαδας απο Moodys

 

Πιθανή θεωρείται μια αναβάθμιση της Ελλάδος από την Moodys στις 28 Νοεμβρίου στην κλίμακα «Β3» από «Caa1», ενώ ερωτηματικό αποτελεί η Fitch που θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για την Ελλάδα στις 21 Νοεμβρίου.

 Με βάση διαρροές, εδώ και καιρό σχεδιαζόταν ένας νέος γύρος αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Fitch με στόχο την κλίμακα «Β+», δηλαδή μια βαθμίδα υψηλότερα από την τρέχουσα βαθμολογία «Β».

Ωστόσο, η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, η αβεβαιότητα για την τύχη της χώρας, το ασαφές πλάνο της προαιρετικής χρηματοδοτικής συνδρομής και βεβαίως η καθυστέρηση εξεύρεσης λύσης για τη βιωσιμότητα του χρέους, έχουν καταστήσει τη βεβαιότητα, πιθανότητα… για την Fitch και την προοπτική αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.

Όμως ζητούμενο αποτελεί η στάση της Moodys που βαθμολογεί την Ελλάδα στην κλίμακα «Caa1» στην χαμηλότερη βαθμολογία μεταξύ των κυριότερων οίκων αξιολόγησης.

Με βάση ενδείξεις η Moodys σχεδιάζει αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην κλίμακα «Β3» από «Caa1» μετά την αναβάθμιση της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι με βάση την Moodys, η Ελλάδα υπολείπεται κατά 2 βαθμίδες έναντι της Standard and Poors και της Fitch.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα αναμενόταν αναβάθμιση και θα ήταν σχεδόν σίγουρη θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Τα έσχατα γεγονότα όμως που εκτίναξαν το κόστος δανεισμού στην 10ετία στο 8% περίπου δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας για την Ελλάδα, δημιουργώντας αναχώματα στα σχέδια…αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: www.xrimatistirio.gr